8 Mayıs 2011 Pazar

BALKANOLOJİ BAŞKANI NİYAZİ AKKIIÇ,IN KALEMİNDEN

Deliorman ve Balkan Türklerinin 41 yılık temsilcisidir. Balkan ürklerinin Tarihi, kültürü, okumak, anlamak, görebilmek, görebildiğinden mana çıkarmak, ders alma, düşünmek, zekayı Terbiye etmektir.
Bu nedenle geçesini gündüze atan Araştırmacı yazar ve Bakanoloji başanı Niyazi akkılıç genel olarak, Balkanlardaki Türk Kültürüne sahip çıkabilmek amacınla Bulgaristandan başlayarak Mimari kültür yapı izlerini tek te köy ve şehir olmakla araştırmalara başlamakla genelinde herbir balkan ülkesine elde edilen Araştırma bilancosunla birlikte bütün kültür tarih mimari sanat ilerini bilançosunu yaparak 12 Balkan Devletine ait Envanter ve Arşiv düzenlemek azminle, amacınla bilimsel çalışmalar yapılmakta olduğunu önemle duyrrumaktadır.Bizler eger Balkan- Rumeli Türkeri ve Bulgaristandaki Delioran, Rodop ve GÜNEY bULGARİSTAN, GÜLVADİSİ tÜRKLERİNİN DEĞERLİ VE AZİMLİ ÇALIŞMA VE TESPİT EDİÇİ BAŞARILARINLA BİRLİKTE AMAÇLARIMIZI DOĞRU BİR ŞEKİLDE DOĞRU ORANTILARDA DEĞERLENDİRİRSEK BÜTÜN TARİHİ KÜLTÜREL MİRASLARIMIZIN ERÇEK VARLIĞINI MEYDANA ÇIKARMIŞ OLURUZ. İşte Araştırmacı yazar ve Balkanooji başkanı Deliorman Türklerinden Niyazi Akkılıç sizlere tarihi kültürümüz ve eserlerimizle ilğili sunduğu mısralardan bir kaç sözü.
Türün ükesi hür irfanı hürdür.
Ne derse desinler, yolumuz birdir.

Eğer sevgi varsa Barıta vardır.
Cebir şiddet İnsanlığa züldür.
Dedi istikbali göklerde ara
Eğilme zalime olma madara
Türk gençliği düşerse dara,
Senin tek hedefin akıl bilimdir.
Atam Türk Halkına böyle demişti.
Hayata hakiki mürşit ilimdir.
Memleket sevgisi vatan sevgisidir.
Elbete gönlümde açacak gülümdür.
Ey gönül sultanı yüce Atam
Zalimler tan eder Niyazi Akkılıçı
Ruhumda var olan datlı balımdır. Balkanoloji başkanı Niyazi Akkılıçın Araştırmaarından
Bulgaristan,, Sırbistan, Yunanistan, VE KARADAĞ DEVLETLERİNE KARŞI YAPTIĞIMIZ SAVAŞTIR. bU DÖRT MÜTTEFİK , rUSYANIN YARDIMIYLA tÜRKİYENİN aVRUPADAKİ TOPRAKARNI PAYLAŞMAYA KARAR VERİP, 8.Ekim 1912 yılında Türkiyeye saldırdılar.
Makedonya ve Trakyadaki birçok topraklarımız elden çıktı. Bulgar ordusu ancak İstanbulun hemen yakınındaki Çatalcada durdurulabildi. 1913 te Bulgaristan ve Yunanistan arasında çıkan 2 ci Balkan savaşı sonunda Türkiye, Edirneyi geri aldı. AtaTürk Bulgaristasn için şöye diyormuş.Türkiye ile Bulgaristan dost olmalıdır. Bulgaristana arşı olan, Türkiye,yede karşı demektedir.,,. Bulgaristan Başbakanı STAMBOLİYSKİ - İSE SABIRLI OLMALIYIZ, ŞU ANDA STRATEJİK KOMŞUMUZ OLAN Türkiye ile ilişkilerimiz anak iyi ve dostane olabilir.. Umum çıkararmız bizi Barış içinde yaaayı gerektirmektedir. diye söyleerde bulunmakla bu zaman içersinde her iki ülkede hüzür ve barıiş çok güzel syretiğinide bu iltifatlı sözlerden görmekteyiz. Bu nedenle iki komşu ülke her zaman biribirine muhtaç olduğu gibi ayni şehirdeki bir aparman komşusu veya köylünün avlu komşus gibi ihtiyaçların varlığı bunu HER İKİ ÜLKE HALKINA Bulgarınada- Türkünede güzel manada ifade etmektedir. Bunun için Biz Her zaman Anavatan Türkiyemize Balkan ve Rümeli- Deliorman Türkleri olarak hiç bir zaman şu güzel sözümüzü unutayarak tekerür ederek her an şöyle söylemekteyiz.
Sevdik seni, yurdun oğlanı kızı Yeyüzünde güzelliğin yıldızı diyerek Anavatan Türkiyemizle her zaman gurur e kıvanç duymaktayız. Balkanoloji dil, kültür, tarih, mimari araştırmaları başkanı Niyai Akkılıç. İstanbul/gaziosmanpaşa sevgi ve selamlarımıza. http://www.balkanolojicom.tr/. tel/0535/7910694. http://www.hurbalkancom.tr/. niyaziakkilic@hotmail.com. düşünçelerinize açık olup bizlere katılmanızı bekleyoruz. en derin saygılarımıza. Balkanoloji başkanlığından. selamlarımızla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder