4 Mayıs 2011 Çarşamba

BALKANLAR VE TÜRK DÜNYASI ARAŞTIRMALARI/BALKANOLOJİ/

Balkanoloji başkanı  Niyazi Akkılıç. Yönetim kurulu başkanı  Muammer  Kırpat,Genel  Sekreteri  Hasan
Demirhan. Basın ve Kültür Sözcüsü Attila Baykal. Aratırma üyesi  Nizami Alper Akkılıç.
Akkılıç Balkanoloji  Araştırma Merkezinin  Amacı.
Balkanlar ve Türk Dünyasının Türk  mimarisi, sanatı, Tarihi, e bütün kültürel unsurları ile milli kültürü araştırmak tespit etmek, ettirmek, tespit edilenleri çeşitli vastalaran yaymak yaydırmak ve bu gayeye uyğun ve benzer  kurulmuş kuru ve kurumlarlan ve kuruluşlarla işbirliği yaparak Balkanlar ve Türk Dünyasının müşterek değer hükümlerini yaşayan milli küültür unsurlarını tespit edip tanıtmak ve geliştirmektir. Ayrıça bunarın sonuçlarını  Balkanoloji Merkezi adına yayınldayarak araştırma ve Dokümantasyion merkezleri kurmadk - bu konuda   Eğitim ve enstitüler, özel  ünüversiteler açmak, kurulmuş kurum ve kuruluşlara yaşatmak ve desteklemektir.
Balkanoloji  Akkılıç öğretim ve Araştırma merkezi  imkanarından mahrum  öğrenci araştırmacı ve üstün yetenekli kişilere merkez amacları doğrultusnda çalışmalar yapmak kaydıyla maddi ve manevi imanların sağlanabilmesi. Merkez ARAŞTIRMA VE İNÇELEMELERİNDE İLĞİLİ OLARAK ÖĞRENÇİ ARAŞTIRACILARA ÖDÜLLER VE BURSLAR  DAHİ VERE BİLMESİNE GİDEBİLMEK YOLARINI ARAMAKTIR.
Bakanoloji Merkezi yukarıda ifade ettiği düşünçelerine  ve gayesine ulaşmak için TÜM  balkanlarda Türk Tarih   kültürüne uyğun hernevi  yasaklanmamış  araştırmalarını ve her türlü faaliyetlerini yapar veya  yaptırır.  Veyahutta  yapılmakta olan araştırqma faaliyetlerine katılır ve canlılık getiriryd.
 Balkanoloji akkılıç Araştırmaları  merkezi  Gaziosmanpaşa/istanbul.   saygılarımla   bu konuda  uzman ve bilim adamları ve tarihçi ve kültür sevdalı aydınlarımızın  yardımlarını ve bize katılmalarını    haberdar ederek duyrulmaktadır.  en derin selamlarımızla.  Balkanlara ve Türk  Dünyasına böyle bir  Araştırma    Balkanoloji  Merkezi  KURTLU OLSUN DEYELİM HEP BİRLİKTE bALKANLI  tÜRK aYDINLARI OLARAKTAN.  hÜRMETLERİMİZLE  Niyazi Akkılıç. Kurucu   Başkan.05357910694.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder