26 Nisan 2011 Salı

BALKANOLOJİ ÇAĞRISI

Balkanlardaki  Türk Tarihini ve Kültürel varlıklarımızı- Mimarimizi- Gelenek  ve Göreneklerimizi,
Örf ve Aetlerimizi, Törelerimizin , Eğitim ve  BASIN - Edebiyatımızın  .Eğitim ve öğrenim  , folklorünü ve  Sporunu, güreşini v.s. olmak üere Bilenleri bilmeyenlere anlamak ve güzel Türkçemizin  bir hızmet  gir,ş,minde  yardımcı olmaktır.
1/Hiç bilenle bilmeyen bir olurmu- Kurani kerim 29/4 sureleri.
2/Hayatta en hakiki yol  gösterici bilimdir- ilimdir.  Mstafa Kemal Atatürk.
3/Bilenler  Bilmeyenlere anlatsın- Nasradın Hoça.
erçekten de insanlığın  en önemli iki niteliği vardır. Bilimsel ve ilimsel duyğunun sanatsalığıdır. her ikiside yaşadığımız hayatı  düzenleemiz ve zenğinleştirmemizi saglarlar.Asıl önemli olan şudur. Her iki yoda   yaratıcılığın ve etkileeciliğin kaısıdır. İnsanın ve tüm çevresinin değişimine dolayısıyla  insanlığın gelişerek  duyğarlamasına  olanak saglarlar.
Bu nedenlede  Balkanoloji   Kültür  Tarih   Mimari Araştırma   Merkezi      -İstanbul  Başkanlığı larak Çağrımızın ana hedefibizlere  Balkan  VE  Rumeli  Türklerine- İster  Balkanlarda  BULUNSN  iSTER  tÜRKEYEDE  BULUNSUN  iSTERLERSE  dÜNYAMIZIN   HERNERESİNDE OLURSA OLSUN  BU Teknolojinin    hızmetinle   Bilğisayarınızla, iNTERNETİNİZLE, YAZI VE rESİMLERİNİZİ, BİLDİKLERİNİZİ,   ARAŞTIRMALARINIZI, bALKANLARLAN  İLĞİLİ ER KONUDA   BELĞE VE METİNLERİNİZİ   bALKANOLOJİYE  BEKLEMEKTEYİZ.. Eğer bi  Balkan ve umeli ürkleri olarak kendi  Mimari  eserlerimizi   nerede ve neşekilde olduğunu tanıtırsak,  Camilerimizin,   evlerimizin, konaklarmıın,   yazlıklarımıın, köklerimizin, yalılarımıın, köprülerimizin, çeşmelerimizin,  Mederese ve okuarımızın,   tekke ve Türbelerimizin, devle büyüklerimizin,   değerli yazar ve  şaairlerimizi,  aydınarımızı  yazılarınıla elinideki resimlerinizle veya  yeni.çekilen resimlerinizle bize ulaştıranızı bekler  yeni bir hızmet vermede bize yardımcı olmanızı beklerz.Bunlar yapabilmeniz için  şu  aaçaım iki sitemizin  daha zenginleşmesi için  gerekenlerin yapılmasını bekleyoruz. 1/balkanolojicom  /  hurbalkan.com. eğer bu iki  web sitemie    gereğindeki ilğiyi gösterirken kendi   özelilerinizide şu şekilde  adınlatınız yani  BİZİM DAYİİ TEMSİLÇİMİZ  olarakan  şu bilğileride  yazınız..
Adı veSoyadı...........
Bulunduğu ikametahınız................
Ev Telefonu......................
Çep tel/...........................Eposta.................Mesleğiniz............ Göç ettiğiniz  ülke....................
Emeklimisiniz........   Kayıtlı olduğunuz yer.......   TC kimlik N...............


aŞAGIDAKİ   ÖZELİKLERİN  BİR FORU DAHİLİNDE BELİRTİLEREK  bALKANOLOJİ Araştırmalarında   bir Balkanlı aydı neferi olarak yer alaçagınız iin belirtilere yazılmasını e gndermenizi ve bize gstereçeğiniz yardımlarınıla birlikte Balkan ve Rumel ürk Kültür Tarihine  bir okadar yakın 2 ilğinin payaşılmasında  sürekli irtibatınızla birlikte olaçagımıza  şimdiden    ilğinize teşekür ederim.  Balkanoloji başkanı niyazi Akkılıç  -istanbul/Gaziosmanpaşa. +905357910694.
email/niyaziakilic@hotmail.com.tr.   adres ve  irtbat  telefonlarıma ulaşmanızda yarar  saglanaçagından  en derin selamlarımı sunarı.  saygılarımızla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder