9 Ocak 2013 Çarşamba

Balkanoloji kültür araştırmasında Türklük ve Atatürkçülük.

 Balkanlarda ve  Rumelide    Türk  kültürünü araştırnave tanıtma merkezi başkanlığını yapan    Balkanoloji başkanı  Niyazi Akkılıç   , a göre   düşünçe ve fikir paylaşımında  Türklükve  AtaTürkçülükdüşünçelerindeki fikir  paylaşımı  -  Balkan Türk dünyasınla paylaşımı.
Türk olmak
Türklüğün vijdanı bir
Dini bir,  Vatabı bir,
Fakat hepsi ayrılır,
Olmakla lisan bir.
Türklüğün bir ili var,
Yanlız bir dili var
Başka dili var diyenin,
Başka bir emeli var.
Biz  Türkler birolalım,
Türklüğümüze toz kondurmayalım.
Türk olmak vatan demektir.
Rürklüğümüze hep sevdalı olalım. Balkanoloji başkanı Niyazi  Akkılıç-İstanbul.
    Atatürk sağ olsaydı,Dünyanın görüntüsü ve ülkemi  bir başkaolurdu.
 Gerçekten Atatürk sağ olsaydı, yada  o   büyük insanın doğru yolundan gidilseydi, dünyamız ve Türkiyemiz  daha bir başka olurdu.   BU GÜNLEREN DAA AYDIN  VE DAHA MÜREFEH OLURDUK Balkanoloji başkanı  Niyazi Akkılıç- istanbul.
                 BALKANOLOJİ MERKEZİNÇE   ATATÜRK
Yebi Rüekiye Atatürkle yanlız İslam  ve anlayış ve görüşlerini değil, ayni zamanda Avrupanın vebBalkan Dünyasının görüşlerini ve düşünçe bilimindeki varlığı  iyice gelşmiş ve aşmıştı.
Türkiye birdürüstlük, samimiyet ve gercekçilik politikasını gütmekle ve bu yüzden repkilere, başarısızlıklara uğramaktadır.  Bu polirikanın  kendilerine önçeliklere benzer yanı olmadığıgibi, taklidide yoktur.  Atatürkün  , Reforumları ve  sözleri göklerde  bayrak gibi dalgalanıyora.
Bu bayrak Türk dünyasına ve dünyamıza Barışı getireçektir.    Biz Türkler bu tarih   içersinde  bu büyük  önderimizin düşünçelerine  ve fikirlerişne  dahihi  sahip çıkıp  takip bile edebileçek  gğüçte değildik.   Ç ünkü  devletimizve  vatanımı    ze koşular altında olup   ekonomik ve eğitimsel,    kültürel  ve   istikrarsızlık veykluk bir dönemden geçilmekteydi.. Bütün bunlarınhepsigöze alınması gerekmektedir.  Balkanoloji  başkanı  Niyazi Akkılıç- istanul..wwwbalkanolojicom.tr.